Politie en opzichters uitgegeven 18,200 boetes van 10 Mei, maar

Foto: Alex Nicholls-Lee

Ongeveer de helft van de 18,200 boetes uitgegeven om mensen voor het breken van coronavirus regels tot en met 10 Mei waren niet compleet en heb terug gestuurd naar politie en de lokale ambtenaren van de raad voor de verbetering van het openbaar ministerie zei op vrijdag.

De boetes zijn geacht onvolledig omdat ze ofwel niet zijn voorzien van een goede beschrijving van de reden waarom ze werden uitgegeven, ze missen de desbetreffende documenten of persoonsgegevens niet kloppen, de afdeling zei.

Door Mei 10, 18,200 boetes uitgegeven door opzichters en politie – eerdere schattingen van 10.000 boetes niet zijn die uitgedeeld door de lokale overheid wardens.

In 7,400 gevallen het openbaar ministerie heeft bevestigd de fijne en veroordeelde, die zal leiden tot een strafblad voor degenen die betrokken zijn. Een verdere 207 strafzaken voor de rechter, meestal met mensen die bedreigd of aangevallen door een politie-officier, straat warden of health service werknemer.

De meeste boetes werden uitgegeven aan mensen die brak sociale afstand regels of werden naar verluidt een onderdeel van een illegale groep.

Maar veel blijft onduidelijk is wie en waarom mensen een boete voor meer dan twee andere personen. Minister-president Mark Rutte zei dinsdag op de persconferentie dat het nog nooit is het verboden voor meer dan drie mensen om samen te komen – zolang ze blijven tot 1,5 meter afstand.

Maar veel mensen hebben al een boete omdat ze in groepen – waarvan sommige beheerders en politie interpreteren als zijnde een bijeenkomst georganiseerd – en dat is illegaal.

Advocaten doen een beroep op mensen die zijn gedefinieerd in dergelijke omstandigheden te maken van een formeel protest en niet accepteren van het ticket. Door Mei 10, op slechts 70 mensen hadden gedaan.

De boete is €390, – voor volwassenen van 18 jaar en ouder en €95 voor de over-12s.

Strafblad

‘Ik ben vooral bezorgd over het feit dat een boete zal leiden tot een strafblad, de advocaat van Frank Janzing vertelde Trouw. ‘Dit betekent dat er in de toekomst een impact kan hebben op een aanvraag voor een verklaring van goed gedrag (VOG).’

‘Ik wil mensen aan te sporen om te protesteren over de boetes en in mijn ervaring, als je naar de rechter gaan, bent u waarschijnlijk niet slechter van.’

Amsterdam-advocaat Justin Kotter, die zich bezighoudt met rond de 100 gevallen, zei hij ervoor dat de mensen die een beroep hebben een goede kans om te winnen. ‘Waarom zouden mijn klanten, leerlingen die wonen in hetzelfde huis en had een biertje buiten een boete krijgen zonder een waarschuwing, terwijl een gezin van vijf kan een grote show van elkaar zitten op de stoep?’ zei hij. ‘De regels zijn verwarrend en willekeurig.’

Ondertussen, onderzoek door de lokale gezondheidsraden en volksgezondheid (RIVM) blijkt dat er minder mensen zijn nu strikt houden aan de 1,5 meter regel, met name bij het bezoeken van vrienden en familie.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/police-and-wardens-issued-18200-fines-by-may-10-but-half-had-errors/

Plaats een reactie