Geen boetes voor het dragen van medische maskers op de tram, maar

Gemaskerde mannequins in een kleding winkel in de Amsterdamse Jordaan. Foto: DutchNews.nl

Openbaar vervoer de vakbonden zeggen dat ze bezorgd zijn over wie gaat het om ervoor te zorgen dat trein en tram gebruikers dragen maskers van 1 juni, wanneer de normale diensten zijn weer hervat.

Maskers, die niet mag worden van ‘medische kwaliteit’ zal verplicht worden vanaf 1 juni en mensen die weigeren kan een boete krijgen van €95.

Minister-president Mark Rutte zei dinsdag op de persconferentie dat chief geleiders zullen boetes op de treinen en dat de lokale autoriteit-opzichters (boa ‘ s) zal het werk doen op bussen en trams.

Maar een onderzoek van 314 openbaar vervoer sector op werknemers door het CNV vakbond federatie vond bijna driekwart maakt zich zorgen over hun veiligheid en zeggen dat ze verwachten meer ‘incidenten’, vanwege het masker vereiste.

Bovendien, de straat warden unie BOA-ACP zegt dat haar leden niet het uitdelen van boetes, totdat ze zijn gegeven de juiste apparatuur’ om zichzelf te verdedigen als ze worden aangevallen. De unie is campagne voeren voor opzichters worden gegeven slagstok en pepper spray als onderdeel van hun reguliere kit.

Veiligheid

Ondertussen MPs hebben vraagtekens bij de officiële lijn die de maskers gedragen op het openbaar vervoer moeten ‘niet hebben van een veiligheids-certificering’, zoals aangegeven door de ministers eerder, waardoor twijfel ontstaat over de effectiviteit van de maatregel.

‘Het is je eigen mensen in een vrije samenleving om iets te dragen en tegelijkertijd is er een richtlijn die zegt dat het niet goed zou werken, dat het moet bescherming bieden,’ Labour-leider Lodewijk Asscher zei dat woensdag tijdens het debat.

MPs heeft er ook op gewezen dat gecertificeerd maskers worden nu verkocht door high street winkels zoals de Hema.

Minister-president Mark Rutte zei Asscher dat gecertificeerd maskers op het openbaar vervoer ‘aanvaardbaar’. ‘We zullen geen boetes maar wij vragen u om het niet te doen, omdat we niet willen dat de concurrentie voor medische gezicht maskers. We moeten die voor de gezondheid van de service.’

Druppels

Geen-medische maskers zijn ook nuttig bij het stoppen van de verspreiding van de drager van de druppels, Rutte gezegd. ‘Medische maskers zijn niet nodig. U wilt voorkomen dat de verspreiding van de druppeltjes van de ene persoon naar de andere persoon en deze is verminderd als u dragen van een niet-medische masker.’

De nederlandse public health institute RIVM niet terug voor het gebruik van maskers, zeggen ze bieden een vals gevoel van veiligheid. Echter, de overheid heeft besloten dat ze moeten worden gedragen op het openbaar vervoer omdat het moeilijk zal zijn om te handhaven op 1,5 meter afstand wanneer meer mensen gebruik van trams en treinen.

Inmiddels is de nederlandse Moslim associatie GMO aanbevolen maskers en handschoenen gedragen worden tijdens het gebed wanneer groepen van maximaal 30 zijn toegelaten tot het bijwonen van diensten opnieuw uit vanaf 1 juni.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/no-fines-for-wearing-medical-masks-on-the-tram-but-who-will-carry-out-checks/

Plaats een reactie