Nederlandse vleesverwerkende fabriek gesloten als 45 werknemers een positieve test

Nederlandse vleesverwerkende fabriek gesloten als 45 werknemers een positieve test voor Covid-19 – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zaterdag 23 Mei 2020

Foto: Depositphotos.com

Er zijn sterke aanwijzingen dat coronavirus zal leiden tot meer slachthuis vlees en fabriekssluitingen in Nederland, FNV-woordvoerder John Klijn heeft verteld dat de AD, na het nieuws van een tweede uitbraak op een Vion-fabriek in het zuiden.

De Groenlo plant, welke processen het biologische varkensvlees, werd gesloten op woensdag na afloop van de gezondheid en veiligheid van de ambtenaren trokken door het coronavirus uitbraak, boerderij minister Carola Schouten vertelde MPs. Zo ver 45 mensen positief getest op het virus en 212 werknemers uit 600 getest.

Vion is in Nederland de grootste vlees-bedrijf. Eerder deze maand nog van de vennootschap planten, in Scherpenzeel, werd getroffen door een coronavirus uitbraak wanneer 28 werknemers uit oost-Europa positief getest en werden in quarantaine op een rivier cruise boot.

Een plant wordt beheerd door Vion in Duitsland heeft ook gesloten, en vleesverwerkende fabrieken in Frankrijk, Spanje, Australië, Canada en de VS hebben ook getroffen door coronavirus uitbraken. Volgens omroep NOS bijna één op de vijf AMERIKAANSE vleesindustrie werknemers hebben positief getest.

‘De verwerking van vlees is arbeidsintensief en maakt gebruik van een groot aantal mensen,’ Klijn vertelde actuele zaken show Nieuwsuur eerder. ‘En de sector is extra kwetsbaar omdat 80% van de werknemers zijn arbeidsmigranten die samen wonen en reizen om te werken in kleine bussen. Als je dan de hele dag in een plaats waar sociale afstand niet mogelijk is, dan vraag je om problemen.’

Nieuwsuur zei ongeveer de helft van Vion ‘ s van 13.000 werknemers komt uit het buitenland.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/dutch-meat-processing-plant-closed-as-45-workers-test-positive-for-covid-19/

Plaats een reactie