Covid-19 ICU-patiënten waarschijnlijk omlaag en 90 van peak donderdag

Door Zack Newmark op 22 Mei 2020 – 18:00

Nederland had ruim 1400 patiënten met Covid-19 wordt behandeld op de intensive care op 9 April, maar volgende week is dat cijfer verwacht een kleine fractie van wat het was. In de 43 dagen geleden, het aantal intensive care gevallen is gedaald 41 keer naar beneden tot 252, volgens gegevens van de nederlandse patiënt, coördinatie office LCP ‘ s.

“We verwachten dat de daling verder naar 150 door het midden van de volgende week,” zei acute zorg leider Ernst Kuipers op vrijdag. De daling van de afgelopen maanden is grotendeels verdreven door een schrikbarende toename in het aantal patiënten die hersteld zijn, bijna vier keer groter dan het aantal sterfgevallen na de piek in het aantal patiënten werd bereikt.

De gegevens van de intensive care non-profit MOOIE bleek dat sinds April 23, het aantal patiënten die werden ontslagen uit het ziekenhuis in totaal 632, terwijl 162 patiënten zijn overleden. Door vergelijking, in de eerste week van April, Covid-19 sterfgevallen in de minderheid lozingen 2-naar-1.

In totaal telt Nederland verzonden 2,848 patiënten op de intensive care voor Covid-19, volgens LEUK. Van dat totaal, 813 gestorven, terwijl 1,268 hebben hersteld. Een andere 475 waren nog steeds behandeld op vrijdag, maar werden niet meer op de INTENSIVE care.

De LCP ‘ s zei dat er drie minder patiënten op de INTENSIVE care op vrijdag versus donderdag, en één patiënt was nog steeds verzorgd in Duitsland. De relatief lage daling is waarschijnlijk te wijten aan de vakantie personeelsbezetting in intensive care units op donderdag, wat betekende dat patiënten meer kans hebben om te worden afgevoerd later op de dag, Kuipers zei.

Bron: https://nltimes.nl/2020/05/22/covid-19-icu-patients-likely-90-peak-thursday

Plaats een reactie