CDA-voorzitter ‘niet overwegen’ een coalitie met rechts FvD

CDA-voorzitter ‘niet overwegen’ een coalitie met rechts FvD – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zaterdag 23 Mei 2020

Foto: DutchNews.nl

De voorzitter van de nederlandse christendemocratische partij CDA heeft gezegd dat hij niet voornemens zijn partij zijn de toetreding tot een regering waarin de rechterkant Forum voor Democratie na de volgende algemene verkiezingen, die zal plaatsvinden in Maart 2021.

Het CDA in Noord-Brabant is deel te nemen in een provinciale coalitie met de FvD, een beweging, die heeft bewezen zeer omstreden binnen de nationale partij.

In een open brief aan de leden van de partij, Rutger Ploum zegt dat hij niet ziet dat dit gebeurt op een nationaal niveau. ‘Meerdere verklaringen van de FvD de politieke leider van de [Thierry Baudet] niet rijmen met de principes die we in het CDA dierbaar is,’ Ploum zei.

Het is de eerste keer Ploum heeft commentaar direct op het bondgenootschap in de zuidelijke provincie. In het bijzonder, de voortdurende discussie stellen’ van het juridische systeem en de academische wereld, ‘conflicten met onze normen en waarden’, Ploum zei, zonder vermelding van Baudet met de naam.

Het CDA is op dit moment nog geen politieke leider en zowel de minister van financiën Wopke Hoekstra en van de minister van volksgezondheid Hugo de Jonge na het werk. Hoekstra heeft gezegd dat hij niet zal deelnemen aan een coalitie met een partij die ‘het niet-naleven van de democratie en de rechtsstaat’, terwijl De Jonge heeft gezegd dat hij ‘niet zien’ een coalitie met de FvD gebeurt.

‘Ik steun wat ze zowel de staat,’ Ploum zei. ‘Het is volkomen duidelijk op het moment dat de nationale arm van Forum voor Democratie voorziet in een andere samenleving dan wij.’

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/cda-chairman-cannot-envisage-a-coalition-with-far-right-fvd/

Plaats een reactie