Booking.com zal niet vragen voor meer loonkostensubsidies, kijkt naar de lange

Booking.com zal niet vragen voor meer loonkostensubsidies, kijkt naar de lange termijn antwoorden – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zaterdag 23 Mei 2020

Het bedrijf hoofdkantoor in Amsterdam. Foto: Depositphotos.com

Hotel boeking website Booking.com niet van toepassing voor de nederlandse regering te helpen voor een tweede keer om te gaan met het coronavirus crisis, maar is nu op zoek naar lange termijn oplossingen’ om te gaan met de aanzienlijk lagere vraag naar reizen, het Financieele Dagblad meldde vrijdag.

De in Amsterdam gevestigde bedrijf werd zwaar bekritiseerd voor het vragen om ondersteuning te betalen bezoldiging personeel in de eerste ronde van de subsidies, gezien het had een winst van $4.9 miljard vorig jaar.

Ongeveer 5500 mensen aan het werk voor Booking.com in Nederland.

‘De NU regerende is bedoeld om bedrijven te helpen houden banen en als dat niet van plan te zijn een optie, dan moeten ze niet van toepassing zijn,’ Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW zei het Radio 1 journaal.

Booking.com’s personeelsbestand werd op de hoogte gesteld van het besluit op de vrijdag ochtend en de ondernemingsraad is nu in gesprek over de contouren van een sociaal plan, de FD zei.

Andere platform van bedrijven, met inbegrip van Uber en Airbnb, al hebben verlaagd hun werknemers met maar liefst 25%.

Booking.com boekte een verlies van bijna €700 miljoen in het eerste kwartaal reservering wereldwijd dook met 85%.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/booking-com-wont-ask-for-more-wage-subsidies-looks-to-long-term-answers/

Plaats een reactie