60 van rapporten ingediend over coronavirus regels overtreders waren onvolledig

Door Janene Pieters op 22 Mei 2020 – 17:20

Sinds Nederland ging in een intelligente lockdown te beteugelen van de verspreiding van het coronavirus in het achterhoofd Maart, rond 18,200 verslagen werden ingediend over mensen die niet voldoen aan de regels rond de vergrendeling. Een totaal van 7,400 boetes werden uitgegeven door 10 Mei, de officier van justitie zei op vrijdag.

Het aantal boetes is dus veel lager dan het aantal repots, omdat veel van de rapporten waren onvolledig. Wanneer de maatregelen werd voor het eerst geïmplementeerd 60 procent van deze rapporten werden terug gestuurd naar de filer, want ze waren onvolledig. Dat is nu teruggebracht tot 40 procent. De rapporten kunnen worden teruggestuurd naar het Openbaar Ministerie, eenmaal ingevuld, en een boete zal worden uitgegeven als de verdachte schuldig wordt bevonden. Dit houdt in rapporten over dingen als mensen die niet houden van 1.5 meter uit elkaar, of het verzamelen in groepen.

Zo ver 70 mensen in beroep tegen de boetes die ze kregen, de officier van justitie gezegd.

Naast rapportages over de mensen van de sociale afstand, de officier van justitie ook behandeld 207 strafzaken in verband met het coronavirus. Deze betrokken misdrijven als mensen spugen op politieagenten of handhavers, en beweert te hebben om een coronavirus. Politieagenten waren de meeste vaak het doel, in 76 gevallen. In 34 gevallen was het slachtoffer iemand in een ander openbaar beroep, zoals een deurwaarder of een ziekenhuismedewerker. Er waren ook zes gevallen van openbaar vervoer van de werknemers het slachtoffer van een coronavirus gerelateerde criminaliteit. “In de meeste gevallen ging het om bedreigingen. Sommige gevallen ook betrokken geweld,” de openbaar Aanklager zei.

In de bovenstaande 207 gevallen, 164 verdachten werden gedagvaard om te verschijnen voor de rechtbank. In zeven gevallen is de officier van justitie en verdachte overeenstemming bereikt over een schikking. En in 19 zaken werden geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar ministerie beraadt zich nog over de overige 17 gevallen.

Bron: https://nltimes.nl/2020/05/22/60-reports-filed-coronavirus-rules-violators-incomplete

Plaats een reactie