Het reizen van, naar en binnen Nederland, Wat zijn de

Op het moment, en sinds de veiligheid maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat verdere verspreiding van coronavirus, reizen is beperkt tot alleen de essentiële reizen tot nader bericht.

Als beperkingen zijn versoepeld, veel mensen vragen zich af hoe dit zal invloed hebben op hen te reizen binnen Nederland en in het buitenland. Veel mensen vragen zich af of er een kans is van (of in) het plannen van de vakantie. We hebben samen een gids te reizen, in relatie tot Nederland.

Op reis in Nederland

Met betrekking tot het invoeren van Nederland, het verbod op niet-essentiële reizen geïmplementeerd op 19 Maart is verlengd tot 15 juni. Dit betekent dat alle reizen uit derde landen naar Europa (alle landen van de EU, Schengen landen van de eurozone en het verenigd koninkrijk) is niet toegestaan, tenzij absoluut noodzakelijk. Als uw reden voor het reizen wordt geacht niet-essentiële, u kan worden geweigerd in Nederland.

Uitzonderlijke gevallen zou ook een bezoek aan een terminaal ziek familielid of het bijwonen van een gezin, de begrafenis, en deze uitzonderingen zijn bestemd voor de eerste en de tweede graad familie leden. KLM en andere luchtvaartmaatschappijen hebben gewijzigd, de dienstroosters en deze gereduceerde schema ‘ s zal duren tot en met 3 juli, waarin slechts vijf tot 10 procent van het normale aantal vluchten zullen bedienen.

De bepaalde vluchten die opereren veranderen elke week, dus als je wilt om na te gaan of een bepaalde vlucht door plaats te nemen, neem contact op met de name de luchtvaartmaatschappij in kwestie. Het dragen van een gezichtsmasker aan boord van de vluchten uit te stellen tot ten minste 31 augustus 2020.

Bij aankomst in Nederland van de meeste landen, niet van de overheid eisen dat je in een 14-daagse quarantaine tenzij u het weergeven van de symptomen van mogelijke COVID-19.

Reizen binnen Nederland

Reizen binnen Nederland wordt afgeraden, tenzij voor essentiële redenen, zoals naar het werk. Van 1 juni, het openbaar vervoer zal draaien op het reguliere schema weer, maar de nederlandse regering spoort de mensen aan om alleen met het openbaar vervoer reizen als er absoluut geen alternatief.

Het dragen van niet-medische maskers zullen verplicht worden voor passagiers van 13 jaar en ouder op de treinen, trams, metro ‘ s en bussen van 1 juni. Niet dragen kan leiden tot een boete van 95 euro. Op de perrons en in de bus, gezichtsmaskers zijn niet verplicht.

Reizen in het buitenland

De nederlandse overheid adviseert tegen het reizen in het buitenland op het moment dat, hetzij per vliegtuig, auto, trein of boot. De essentiële reisadvies geldt voor de hele wereld, met inbegrip van de Schengen-en EU-landen. Dit betekent dat, bijvoorbeeld, reist met de auto naar Duitsland of België is net zo zinloos als vliegen naar een ander EU-land nog verder.

Reis in het buitenland is moeilijk in ieder geval, want reisaanbieders hebben de neiging te volgen, maatregelen van de overheid, daarom is er een sterk verminderd aantal vliegtuigen en de internationale treinen gepland.

Planning, annuleren of uitstellen van vakantie

Toeristen zijn toegestaan om te reizen naar Nederland vanaf 1 juli. Vakantieparken en campings in Nederland zijn te heropenen op 1 juli, dus als je van plan bent op het hebben van een nederlandse vakantie, er zijn vele opties beschikbaar voor juli. Bungalowparken en andere recreatieve locaties in Nederland zijn nog te nemen stappen om ervoor te zorgen dat mensen een verblijf van minimaal 1,5 meter uit elkaar.

Op het moment, hoewel de autoriteiten adviseren tegen een vakantie in het buitenland als ze worden beschouwd als niet-essentiële reizen. Veel landen hebben strenge regels over het weigeren van toegang tot buitenlandse reizigers, maar ook voor veel buitenlandse bestemmingen, is het te vroeg om na te gaan of deze regels nog steeds op zijn plaats voor deze zomer, of als landen zich zullen ontspannen regels om te zorgen dat hun toeristische industrie overeind te houden.

De Europese Commissie heeft beweerd dat de luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus bedrijven moet zorgen voor terugbetalingen aan klanten waarvan de vlucht is geannuleerd om redenen in verband met het coronavirus pandemie. Als je een voucher voor terug, de nederlandse overheid stimuleert je om het te accepteren om het verminderen van de last op de reis-bedrijven, maar u bent wettelijk recht op een volledige terugbetaling.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/travelling-and-within-netherlands-what-are-rules

Plaats een reactie