Wat gebeurt er als het Coronavirus Nederland binnendringt?

Nederland is in de ban van het Coronavirus COVID-19. De GGD’s worden massaal gebeld door de bezorgde Nederlanders en zorgverleners. In Duitsland, op 20 kilometer afstand van de grens met Nederland, is een besmetting opgedoken. De patiënt was vorige week in Nederland, maar het RIVM zegt dat er geen besmettingen zijn in ons land. Wat moeten we als het virus ook hier opduikt? Arts-viroloog Anne Wensing, Anja Schreijer van GGD Nederland en luchtvaartjournalist Doron Sajet komen bij Op1 met de laatste updates. Of de overheid wel genoeg doet, vragen we aan VVD-kamerlid Sophie Hermans.

De hele uitzending is hier te zien: https://www.npostart.nl/op1/26-02-2020/POW_04596601

  • Likes: 18
  • Dislikes: 12
  • Tags: Op1,Talkshow,NPO 1,Coronavirus,COVID-19,Corona,Wuhan,China,Hubei,Milaan,Venetie,Veneto,Genova,Lombardije,Lombardia,Europa,Duitsland,Grens,Ziek,Griep,Dood,ziekenhuis,virus,Anne Wensing,Luchtvaart,Doron Sajet,GGD,GGD Nederland,Limburg,Anja Schreijer,VVD,Sophie Hermans,Volksgezondheid,Den Haag

Transcript

Plaats een reactie