Hoe je je carrière vooruit tijdens het coronavirus crisis

Ik weet dat de huidige tijden zijn ongelooflijk uitdagend voor de meeste van ons. Sommigen van ons werden afgevuurd, had een aanbieding voor een baan daalde in de laatste minuut door de onzekerheid of zijn bang voor hun huidige positie. Anderen kan gedwongen worden om alleen te werken vanuit huis, jongleren met hun gekke huidige professionele taken en het beheer van hun kinderen’ homeschooling en / of te vechten om de home office met hun partner.

Nu zijn er echter nieuwe mogelijkheden om onze professionele leven vooruit te komen. Hieronder, ik heb hieronder een paar ideeën om u te helpen te onderzoeken wat je kunt doen om je carrière te versterken.

Maar eerst wil ik delen een krachtig inzicht in onze hersenen. Het is uiterst moeilijk voor onze hersenen om te gaan met alles wat op een positieve manier, wanneer het in een staat van bedreiging. En het coronavirus crisis een bedreiging mentaliteit op een wereldwijde schaal voor ons.

Het belangrijkste doel van onze hersenen is voor ons om te overleven en het voortdurend scannen op bedreigingen. Wanneer deze wordt gevonden, komt in verschillende stress-hormonen in ons lichaam, zodat we kunnen krijgen voorbereid op een gevecht of vlucht reactie. In tijden van gevaar, onze hersenen is niet bezig met creatieve oplossingen zijn belangrijkste focus is om te overleven.

Cruciaal voor de toekomst op een positieve manier in uw loopbaan, en het leven in het algemeen, is het krijgen van uw hersenen in een positieve staat. Alleen dan kan het beginnen met het maken van positieve oplossingen. Hoe kan je dat doen?

Er zijn veel verschillende manieren: het houden van een gratitude journal, dagelijkse meditatie, wandelingen in de natuur, positief denken, een paar te noemen. Gewoon blijven je hersenen in gedachten, voordat u een van de hieronder genoemde ideeën.

1. Evalueren van uw huidige carrière

Neem een kijkje bij uw huidige baan. Bent u eigenlijk tevreden met wat je nu aan het doen zijn? Wat waardeer je het over je werk en wat zou je willen veranderen? Is het zinvol voor u? Zelfs als je voelt dat je niet kunt veranderen carrière gewoon nog niet, geef het wat dacht en lucht om te ademen.

2. Opnieuw verbinding maken met uw netwerk

De meeste van ons werken vanuit huis, ver weg van hun collega ‘ s. Maar het betekent niet dat je niet kan blijven dicht. Reiken naar oud collega ‘ s en het starten van nieuwe verbindingen. Vooral in tijden als deze, mensen willen zich verbonden voelen, zelfs als het alleen virtueel. We moeten weten dat, hoewel we elkaar niet zien, we zijn nog steeds op de gedachten van andere mensen.

3. Leer iets nieuws

Wat is een nieuwe vaardigheid of deskundigheid die zou helpen bij je carrière? Er is bijna niets dat je niet kunt leren online tegenwoordig. Gebruik deze tijd om iets nieuws te leren, zich uit te rekken. Deelnemen aan een online cursus of opleiding! Niet alleen zal je iets nieuws te leren, u zal ook nieuwe mensen ontmoeten. U zult ontdekken nieuwe dingen en nieuwe frisse ideeën zal automatisch komen te letten op.

4. Denk buiten de doos

In tijden van crises, sommige branches zal ophouden te bestaan of worden voor altijd veranderd, en nieuwe zullen ontstaan. Heb je een nieuwe, baanbrekende ideeën voor het bedrijf waarvoor je werkt of voor je eigen bedrijf? Als dat zo is, ze delen met anderen of gewoon beginnen te werken op hen. Zelfs als het idee is niet volledig gevormd toch gewoon beginnen. De eerste kleine stap.

5. Werken aan uw online aanwezigheid

Nu, nog meer dan voorheen, het hebben van een sterke online aanwezigheid is belangrijk. Wat tijd besteden aan het vernieuwen van uw LinkedIn-profiel. Wacht niet tot je actief moet zoeken naar een baan, doe het nu. Denk na over hoe je waarde kan toevoegen aan uw netwerk in deze uitdagende tijden en u zult in staat zijn om uw profiel op hetzelfde moment.

6. De praktijk externe interviews

Omdat we nu online: meer dan ooit, de meeste van de werving en selectie processen zijn ook online gedaan. In het geval dat u nog nooit een online interview, de praktijk van tevoren. Vraag een vriend om een Skype / Zoom-gesprek en de praktijk.

7. Zorg goed voor uzelf en uw manier van denken

Ik wil nog eens benadrukken hoe belangrijk het is om jezelf een aantal onvoorwaardelijke zelf-liefde en werk op een positieve mindset. Mijn favoriete manier om te verhogen van self-liefde is om te beginnen met een dagboek, waarin je gaat opschrijven wat je over jezelf, al uw prestaties, talenten, vaardigheden, awards, noem maar op.

Een verzoek sturen naar zoveel mogelijk vrienden, collega ‘ s als je kunt en vraag uw top 5 sterke punten. Schrijf ze ALLEMAAL op in je dagboek. Zelf-liefde gegarandeerd!

Blijf veilig, geïnspireerd en gezond en laat me weten wat je strategieën zijn in het verplaatsen van uw loopbaan in het commentaar hieronder!

Bron: https://www.iamexpat.nl/career/employment-news/how-move-your-career-forward-during-coronavirus-crisis

Plaats een reactie