Druk bij islamitische begraafplaats door corona-uitbraak

Door de corona-uitbraak is het opeens erg druk bij de islamitische begraafplaats in Almere.  Dat is één van de weinige begraafplaatsen voor moslims in Nederland. Normaal gesproken vinden er in Almere enkele begrafenissen per maand plaats. Nu zijn dat een stuk of twintig per week zegt Ali Karamatali. Hij is voorzitter van de Ar-Raza moskee en beheerder van de islamitische begraafplaats aan de Kruidenweg. De toename van het aantal begrafenissen bij Karamatali komt vooral door het inreisverbod dat Marokko onlangs heeft ingesteld. Daardoor kunnen Marokkaanse Nederlanders die in Nederland komen te overlijden niet meer in Marokko begraven worden. Nabestaanden zoeken een alternatief in Nederland en komen  terecht bij Karamatali. Die garandeert een eeuwige grafrust wat moslims graag willen.

  • Likes: 190
  • Dislikes: 120
  • Tags: Nieuws,Omroep Flevoland,islamitische begraafplaats,almere,Ar-Raza moskee,ali karamatali,eeuwige grafrust

Transcript

Plaats een reactie