Ongezonde levensstijl niet de schuld in 20 van de zwaarlijvigheid van het kind

Ongezonde levensstijl niet de schuld in 20% van kinder-obesitas-gevallen – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Dinsdag 19 Mei 2020

Foto: Depositphotos.com

De medische redenen die aan de wortel in één op de vijf gevallen van ernstige obesitas bij kinderen, volgens een gezamenlijk onderzoek tussen Erasmus en de universiteit van Amsterdam academische ziekenhuizen.

Hoewel een ongezonde levensstijl van een slechte voeding en gebrek aan lichaamsbeweging – is meestal de schuld van overgewicht bij kinderen, ongeveer 20% van de gevallen een andere oorzaak hebben, ontdekten de onderzoekers.

Ongeveer 16% van de kinderen en jongeren in Nederland met overgewicht en 3% worden beschouwd als zwaarlijvig. Van hen zijn er 18.000 kinderen zijn ernstig overgewicht, en 300 van deze kinderen waren de focus van dit onderzoek.

‘We hebben gekeken naar de precieze oorzaak van obesitas bij elk kind, variërend van dna-tests en metingen aan de fysieke conditie en hoe snel ze verbrand calorieën,’ onderzoek van de arts Ozair Abawi zei.

In 20% van de gevallen vonden de onderzoekers een onderliggend gezondheidsprobleem, veel hoger dan de 5% genoteerd in de medische literatuur.

In sommige gevallen, obesitas werd overgenomen, in andere geneesmiddel voor de kinderen gebruikt werden achter hun overgewicht. De meeste onderliggende oorzaken werden gevonden in de pre-school kinderen.

‘Het is belangrijk dat artsen proberen te achterhalen waarom een kind zwaarlijvig… dus je kunt richten op de behandeling, het onderzoek van de arts Lotte Kleinendorst zei. ‘Een dergelijke diagnose kan ondersteunen zowel de ouders als de kinderen.’

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/unhealthy-lifestyle-not-to-blame-in-20-of-child-obesity-cases/

Plaats een reactie