5 Veelgestelde vragen over de woningmarkt tijdens de corona crisis

Torenhoge verkoopprijzen, een tekort aan woningen en de concurrentie van andere werkzoekenden: het vinden van een koopwoning in Utrecht is niet een gemakkelijke taak. Is dit nog steeds het geval tijdens de corona crisis? En hoe werkt het als u wilt bekijken een huis in deze tijd? Makelaar Rutger Kanters uit Waltmann Expat Makelaar beantwoordt vijf veelgestelde vragen over de woningmarkt in tijden van corona.

Wat is de invloed van de corona crisis op het woningaanbod in Utrecht?

We zien een stijging in het aanbod. Mensen die hebben gekocht een huis dat zullen ze niet krijgen pas later dit jaar of volgend jaar, al zijn er hun eigen huis op de markt. Mensen willen de zekerheid dat hun huis is verkocht. Er lijken minder bezichtigingen, maar er zijn nog een aantal kijkers per woning.

De vragen van de prijzen gevallen in Utrecht als gevolg van deze crisis?

Er zijn nog steeds veel thuis asielzoekers, meer dan het woningaanbod. Als gevolg hiervan zijn veel huizen zijn nog steeds verkocht voor meer dan de vraagprijs. Dit is ook goed om te weten voor de woning van de eigenaar overweegt de verkoop van hun huis. In deze tijden, ook u kunt nog steeds uw huis verkoopt voor een goede prijs.

Ik wil het bekijken van een huis: hoe werkt dit in corona keer?

Tijdens een bezichtiging, wij volgen de regels van het RIVM. Bij het binnenkomen, mensen moeten hun handen wassen, er zijn handschoenen beschikbaar zijn en binnen het huis, een afstand van 1,5 meter moet worden aangehouden. Ook is er een maximum van drie personen tegelijk in het huis. We doen het niet begeleiden van de mensen; kijkers kunnen bekijken van het huis zelf. Daarna geven wij ze alle ins en outs over het huis – het handhaven van een veilige afstand.

Ik zou liever niet zien welke huizen. Is het verstandig om een huis te kopen zonder echt te hebben gezien?

Wij denken dat dit niet verstandig is. Natuurlijk kunt u foto ‘s, tekeningen en video’ s van het huis, maar uiteindelijk niets kan verslaan het gevoel dat je krijgt van het lopen rond het huis.

Wat voor invloed heeft het coronavirus hebben op face-to-face contact met de makelaar?

Echter uiterst we normaal waarde aan persoonlijk contact, maar we denken niet dat het verstandig zou zijn nu. Om deze reden, hebben we nu overvloedig gebruik van video-oproepen diensten, zoals FaceTime, WhatsApp, Zoom en Teams. Op deze manier kunnen we nog steeds zien elkaar, wat goed werkt voor vele opdrachtgevers. Veiligheid en gezondheid staan hoog in het vaandel op het moment.

Wilt u kopen of verkopen van een huis in Utrecht en wat hulp nodig van een deskundige? De makelaars van Waltmann Expat Makelaar Utrecht staan tot uw dienst! Contact met hen opnemen via 0031302313035 of mail naar info@waltmann.nl.

Bron: https://www.iamexpat.nl/housing/real-estate-news/5-faqs-about-housing-market-during-corona-crisis

Plaats een reactie