De overheid klaar om de klem naar beneden op coronavirus test aanbieders

Met de rapportage door Jamie de Geir en Zack Newmark.

Bedrijven die verkopen het zelf testen kits om te bepalen of een persoon heeft Covid-19 antilichamen face controle en toezicht van verschillende nederlandse overheids kantoren. Geen van de snelle test kits gecontroleerd door de overheid hebben voldaan aan de betrouwbaarheid van normen, het Ministerie van Volksgezondheid gezegd, en het informeren van een patiënt dat ze de antilichamen kunnen maken van de globale gezondheid van de crisis erger, want het is nog steeds onduidelijk of iemand wel of niet krijgen Covid-19 meer dan eens.

De snelle zelf-tests worden verondersteld om te worden in staat om een snel resultaat bij het controleren van het bloed van een mens voor antilichamen. Ze zijn een vorm van serologische test op de markt, in tegenstelling tot de polymerase chain reaction (PCR) test, die gebruik maken van slijm monsters van de patiënt door het wattenstaafje om te bepalen of de patiënt heeft een actieve Covid-19-infectie.

“Ik zou willen benadrukken dat de verkoop van dergelijke corona snelle tests om consumenten voor eigen gebruik is niet toegestaan,” zei Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een update aan het Parlement vorige week. Volgens de gezondheidsraad en de Inspectie jeugdzorg (IGJ), het orgaan dat toezicht houdt op de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg in Nederland, aanbieders van snelle self-test zal het gezicht van toetsing in Nederland.

“We monitoren het testen en degenen die het aanbieden. Wij hebben een bericht op onze website waarin staat dat de zelf-testen is verboden. Indien we in kennis worden gesteld over een bedrijf dat de verkoop van onbetrouwbare tests, dan gaan we ze te onderzoeken,” een IGJ woordvoerder vertelde NL Times vorige week. “Ik kan niet zeggen waarvan of hoe veel bedrijven zijn [onderzoek], want dat verschilt van dag tot dag. Vandaag de dag is het misschien 9 en dan morgen is het misschien 15.”

De onderzoeken werden bevestigd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die de overzeese het IGJ. “Het IGJ actief monitoren test aanbieders en dwingt hen indien nodig. Ze werken samen met [de belastingdienst inspectie] van de FIOD en het Openbaar ministerie” om dit te bereiken, het Ministerie verteld NL Tijden.

Op woensdag, Apeldoorn-gebaseerd biotechnologie bedrijf Inzek had verkocht meer dan 1,5 miljoen onbetrouwbaar snelle Covid-19 testen. Het bedrijf is de marketing van de items, die in China geproduceerd, wordt “nederlands-gemaakt”, volgens een verslag in Trouw. Inzet ontkend dat hun tests zijn onbetrouwbaar.

Echter, agentschap voor volksgezondheid RIVM wees uit dat geen van de 16 snelle zelf-tests is een hit van de drempel voor de vereiste nauwkeurigheid in Nederland. “We hebben gekeken naar allerlei tests en wat we zien is dat geen van deze tests zijn geschikt. Meestal zijn ze serologische tests. Deze tests zijn niet geschikt voor diagnostiek op individueel niveau,” een woordvoerder van het RIVM uitgelegd NL Tijden.

Afgezien van dat, Minister De Jonge zei het team het adviseren van de regering op serologische tests wil ook voorkomen dat geeft mensen een vals gevoel van veiligheid. “Het is op dit moment onbekend wat de link is tussen het hebben van antistoffen na de infectie en de mate en de duur van de (volledige) bescherming tegen re-infectie,” zei hij in zijn update van het Parlement.

Hij zei dat het zou kunnen worden “gevaarlijk” voor de geteste persoon en voor de samenleving als geheel, om te suggereren dat ze kunnen breken de sociale afstand regels als de test een positief resultaat.

“De vraag is, waarom zou je willen weten?” het RIVM-woordvoerder vroeg retorisch. “Als je gezondheids-klachten je hebt nog steeds om thuis te blijven; Bovendien de meest belangrijke test is de PCR en dat dient te gebeuren in een gespecialiseerd lab,” de woordvoerder zei dat, verwijzend naar het slijm swab-test gebruikt om te bepalen of iemand heeft een actieve infectie.

Voor het moment, het RIVM raadt mensen af te blijven van het snel zelf testen en verder te brengen verslag uit over hun gezondheid klachten per telefoon aan hun huisarts. De regering heeft gezegd dat het verder uitbreiden van de beschikbaarheid van de PCR-tests, zodat meer mensen met de symptomen kunnen laten testen voor Covid-19.

Bron: https://nltimes.nl/2020/05/10/government-poised-clamp-coronavirus-test-providers

Plaats een reactie