Coronavirus te vinden op twee mink boerderijen in Noord-Brabant

Mink op een bont boerderij. Foto: Dzīvnieku brīvība via Flickr

Coronavirus is te vinden in de mink op twee pelsdierhouderijen in Noord-Brabant als in stofdeeltjes in de schuren ze worden gehouden in de boerderij ministerie heeft bevestigd.

Het virus werd vastgesteld op een boerderij in Deuren met 1.500 dieren en één in De Mortel met 10.000. Mink op twee andere boerderijen in de omgeving werden gevonden te hebben coronavirus in eind April en twee van de vier hebben dezelfde eigenaar.

Ambtenaren zijn nu de controles bij alle andere mink boerderijen in het gebied en een gebied op 400 meter van elke betrokken boerderij is afgesloten.

Het onderzoek in de eerste twee gevallen heeft aangetoond dat het virus veroorzaakt long infecties bij mink, maar dat ze lijden paar andere symptomen en het sterftecijfer is laag. Zwangere mink hebben het hoogste risico, het ministerie gezegd.

Stof

De mink zijn gedacht te hebben opgepikt van het virus van de landarbeiders. Het virus is ook gevonden in het stof deeltjes in de stal waar de nertsen worden gehouden, maar niet buiten de boerderij ministerie gezegd.

‘Het is niet duidelijk of de mens kan besmet raken met Covid-19 via deze deeltjes,’ het ministerie gezegd. ‘Het is dus belangrijk dat de landarbeiders blijven nemen om de persoonlijke veiligheid voorzorgsmaatregelen zoals geadviseerd door de lokale gezondheidsdienst.’

Het onderzoek heeft aangetoond dat de eerste twee infecties zijn niet verwant en dat vervolgens de infectie werd doorgegeven van mink te mink.

Nederland introduceerde een verbod op bont landbouw in 2013 die is voorzien van een 11-jarige overgang periode en Noord-Brabant is het centrum van de nederlandse industrie.

In 2016, Nederland had zo ‘ n 160 pelsdierhouderijen het produceren van vijf miljoen pelzen per jaar en het land was de derde grootste bont landbouw natie in de wereld, na Denemarken en China.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/coronavirus-found-on-two-more-mink-farms-in-noord-brabant/

Plaats een reactie