Methadon steeds populairder als heroïne wordt het minder beschikbaar zijn als gevolg van

Door Janene Pieters op 4 Mei 2020 – 11:20

Het aantal heroïneverslaafden toepassing voor methadon te helpen met de terugtrekking symptomen toeneemt. Door het coronavirus crisis, de heroïne is opdrogen in verschillende nederlandse steden, en verslaafden hebben vaak minder geld te besteden aan drugs, volgens een studie b het Trimbos-Instituut, Stichting Mainline, en de belangenvereniging voor druggebruikers MDHG in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NRC rapporten.

Er zijn geen concrete cijfers nog, Trimbos-onderzoeker Daan van der Gouwe gezegd NRC. Maar de onderzoekers zagen een toename van nieuwe verslaafden rapportage aan steun centra voor methadon, vooral in Amsterdam en de zuidelijke delen van Limburg. Hij verwacht hetzelfde te gebeuren in andere steden zoals het coronavirus crisis blijft en de beschikbaarheid van heroïne vermindert.

De afnemende aanvoer van deze drug resulteert in verslaafden lopen door de straten met “ernstige ontwenningsverschijnselen”, maar voor zover bekend, niemand heeft nog in het ziekenhuis, aldus de onderzoekers.

De onderzoekers denken dat meer gebruikers moet worden gegeven tijdelijke toegang tot methadon “onder strikte voorwaarden”, om te voorkomen dat ze eventueel steeds erg ziek. Er is ook bezorgdheid dat de verslaafden zal naar andere drugs, als hun drug of choice ” is niet meer beschikbaar.

Volgens verslavingszorg instelling Jellinek, ongeveer 14 duizend mensen in Nederland gebruik van heroïne. Ongeveer 8 duizend van hen zijn gegeven methadon elke dag, Van der Gouwe geschat.

Bron: https://nltimes.nl/2020/05/04/methadone-increasingly-popular-heroin-becomes-less-available-due-coronavirus

Plaats een reactie