Coronatesten onder de loep: dit kunnen we testen

Hoe kom je erachter of je corona hebt gehad als je tijdens je ziekte niet getest bent? Daarvoor worden er immuuntesten ontwikkeld. Immuuntesten zijn belangrijk om te onderzoeken hoeveel mensen in Nederland het coronavirus gehad hebben en of zij voldoende beschermende antistoffen in hun lichaam hebben.

Die uitslag is nodig om te bepalen of bijvoorbeeld zorgmedewerkers weer aan het werk kunnen. En uiteindelijk om te bepalen of we allemaal weer aan de slag mogen. Maar die immuuntesten zijn nog lang niet allemaal even betrouwbaar.

#corona #testen #immuniteit

  • Likes: 2559
  • Dislikes: 335
  • Tags: corona,testen,immuniteit,immuun,veilig,antistoffen,anti,stoffen,bloed,speeksel,neus,Sanquin,ziek,virus,covid-19,ncov2

Transcript

Plaats een reactie