Nederland aangeboden 5000 extra tests per dag door een duits laboratorium

Nederland heeft al aangeboden een extra 5.000 testen van een duits laboratorium in Keulen. De nederlandse regering tot op heden nog niet genomen de aanbieding, die uitlegt dat de capaciteit voor het coronavirus tests in Nederland is voldoende.

Duits laboratorium biedt voor het uitvoeren van testen

Een laboratorium in Keulen heeft aangeboden en uit te voeren 5.000 coronavirus tests per dag voor Nederland. “In de komende maanden, we hebben genoeg materiaal om uit te voeren 5.000 tests voor Nederland,” zei Roger Grosser, een virologist op de Dr. Wisplinghoff laboratorium. Dit zou bijna het dubbele van Nederland’ huidige testen van de capaciteit, maar de nederlandse autoriteiten hebben nog te reageren op het aanbod.

Nederland heeft genoeg laboratoria uit te voeren 17.500 tests per dag, met dit cijfer te verhogen tot 29.000 op de langere werkdagen, echter, er zijn niet genoeg materialen om te voldoen aan deze nummers. Hugo de Jonge, de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft gezegd dat het tekort aan materialen is een beperkende factor in het verhogen van Nederland testen van de capaciteit.

Het testen van materialen in korte levering

In het detecteren van het coronavirus bij een patiënt, er zijn twee activiteiten die moeten worden verricht. Een slijm monster is genomen, van waaruit de patiënt genetisch materiaal (RNA) wordt geïsoleerd uit de steekproef. Het genetisch materiaal wordt uitgevoerd door middel van een PCR-apparaat om te controleren voor coronavirus. Zowel deze activiteiten speciale chemische vloeistof, die het materiaal dat nodig is voor tests.

Ondanks het niet kunnen produceren van de tests om de volledige capaciteit van de nederlandse autoriteiten hebben verklaard dat ze nog steeds in staat om adequaat in te dekken doelgroepen die zijn opgegeven voor het testen. Ongeveer 7.000 mensen worden dagelijks getest in Nederland, de meeste zijn in de gezondheidszorg en het ziekenhuis werknemers en bij patiënten die risico lopen. De nederlandse autoriteiten zullen een stijging van het aantal tests 10.000 op 11 Mei, om te beginnen met het testen van docenten en kinderverzorgers.

Dutch testing capaciteit “voldoende”

De Diagnostiek Task Force, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van het testen van materialen voor het Ministerie van Volksgezondheid, bevestigd dat zij had ontvangen, verklaarde echter dat er extra tests waren niet nodig. “Er is momenteel meer lab capaciteit dan de vraag voor het testen. Op de langere termijn, hun capaciteit kan een nuttige bijdrage aan onze nationale testen van de capaciteit”, zei een woordvoerder van de task force.

Ook het Ministerie van Volksgezondheid stelt dat er geen zorgen meer over het testen van de capaciteit in Nederland. “Het is goed om te weten dat er meer tests beschikbaar zijn als we ze nodig hebben in de toekomst. Bijvoorbeeld, als de doelgroep verder uitgebreid in zes maanden of een jaar, maar dat hebben we niet nodig voor het moment.”

Een van de voorwaarden die zijn ingesteld voor de geleidelijke opheffing van de quarantaine beperkingen door het Outbreak Management Team is de instelling van het op grote schaal testen.

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/netherlands-offered-5000-extra-tests-day-german-laboratory

Plaats een reactie