8 tips om je kind veilig online

Tijdens deze periode van virtueel leren, Vriendschap Internationale School van Amsterdam, in samenwerking met de ouders, is het aanbieden van een breed scala aan leerervaringen op te doen bevorderen van het welzijn van hun studenten en onderhouden van een sociale verbinding, terwijl het verzekeren van online veiligheid. Hier zijn het onderwijs in de school 8 tips over hoe u uw kind kunt veilig online!

De recente sluiting van scholen en strenge maatregelen van overheidswege hebben geresulteerd in een gezin te vertrouwen op technologie en digitale oplossingen te houden, kinderen leren, vermaakt en de verbinding met de buitenwereld.

Door gebrek aan levenservaring en emotionele veerkracht van kinderen kunnen zich niet bewust zijn van de risico ‘ s, ontbreekt de kennis om zichzelf veilig online. Echter, er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om uw kind veilig online, terwijl zij niet fysiek in de school.

1. Bespreken van online veiligheid

Terwijl het internet heeft een leuke, boeiende en educatieve inhoud, het bevat ook illegale en ongeoorloofde content niet geschikt voor kinderen. Tijdens hun online inspanningen, zij zouden kunnen ondervinden mensen met slechte bedoelingen.

Het is belangrijk voor kinderen om hun kritisch denken vaardigheden en hulp te zoeken als ze niet zeker weet wat iemand messaging hen, iets te goed klinkt om waar te zijn, een nieuw contact komt uit de blauwe of een gesprek plotseling van richting verandert. Werk samen met uw kinderen om regels vast te stellen voor hoe, wanneer en waar op het internet kan gebruikt worden met de vraag of alles wat ooit zorgen terwijl ze online zijn.

Als je met het introduceren van uw kinderen te nieuwe (het leren van) technologieën terwijl de school gesloten is, de gelegenheid te baat nemen om met hen te praten over hoe om veilig te blijven op deze diensten en in het algemeen.

2. Samen verkennen

Vraag uw kind om aan te tonen u hun favoriete websites en apps en wat ze doen op hen. Luisteren, interesse tonen en hen aanmoedigen om te leren je de basis van de website of de app. Kinderen zijn opgegroeid met het internet en de meeste maken gebruik van technologie intuïtief, vaak met hun ouders hoe het te gebruiken.

Het begrijpen van de fundamentele concepten van sociale media en gaming en hoe kinderen de toegang hen zal helpen u om te begrijpen van de mogelijke risico ‘ s.

3. Bespreken van online effect

Kinderen kunnen communiceren online via tal van verschillende platforms, social media en games (WhatsApp, Instagram, FIFA, Fortnite en TikTok, bijvoorbeeld), dus het is belangrijk om te praten met uw kind over hoe ze zich gedragen en communiceren online. Moedig hen aan om te praten met mensen met respect, zoals ze zou doen als ze werden face-to-face.

4. Het identificeren van vertrouwde volwassenen

Dit geldt ook voor u en andere volwassenen thuis, als volwassenen uit je familie of binnen de school en de gemeenschap met wie ze contact kunnen opnemen met de op dit moment. Zorg ervoor dat ze weten dat als ze ooit het gevoel bang, ze kunnen hulp krijgen door te praten met u of een andere volwassene die ze kunnen vertrouwen. De meeste scholen hebben de bescherming officieren beschikbaar voor (online) de bescherming van het kind.

De meeste scholen hebben de bescherming officieren beschikbaar voor (online) de bescherming van het kind

5. Non-judgemental

Leg uit dat als er iets zou gebeuren online dat je er bent om te helpen en te ondersteunen. Vertel ze dat je van ze houdt, wilt om ze veilig te houden en jullie samen kunnen gaan met alles.

6. Toezicht houden op de online activiteiten

Ter bescherming van uw kind, u wilt er zeker van een volwassene is altijd in gehoorsafstand van de gesprekken. Houd de apparaten die uw kind gebruikt in de gemeenschappelijke ruimtes van het huis, zoals de woonkamer of de keuken, waar een volwassene is in staat om toezicht te houden. Jongere kinderen vooral niet moet toegang tot het internet zonder toezicht in de private ruimtes, zoals in een slaapkamer of badkamer.

Wees alert op tekenen van angst bij kinderen die kunnen ontstaan in verband met hun online-activiteit en stem uw zorg in het geval dat hun acties zijn ongepast. Zorg ervoor dat de schermen zijn geplaatst, zodat u gemakkelijk kunt controleren als u activiteiten bewegen en maken deel uit van uw dagelijkse praktijk om te controleren in een willekeurig op wat uw kind aan het bekijken of beluisteren.

7. Ouderlijk toezicht

Zorgen voor kinderen apparaten de nieuwste software-updates en antivirus programma ‘ s en het gebruik van de ouderlijk toezicht die beschikbaar zijn op uw home breedband en op alle internet-apparaten in uw huis.

8. Geef het goede voorbeeld

Vergeet niet om bewust te zijn van je eigen online veiligheid: wanneer was de laatste keer dat u uw wachtwoorden? Wie kan zien dat uw sociale media platformen? Zorg ervoor dat u uw privacy-instellingen up-to-date om ervoor te zorgen uw gezin veiligheid. Als werkende ouder, zorg ervoor dat je werk-software en computer afsluiten na een periode van inactiviteit en uw wachtwoord nodig om deze weer te openen.

De school is een gebouw kan worden gesloten, maar de Vriendschap van de Internationale School van Amsterdam Toelating Ervaring is het niet! De Toelatings-Team is blij om te beantwoorden al uw vragen met betrekking tot het admissions proces via e-mail of telefoon (0615222130 / 0615234305). Toegangsprijzen zijn open gedurende het hele schooljaar.

Foto credits: Matthew Henry

Bron: https://www.iamexpat.nl/education/education-news/8-tips-keep-your-child-safe-online

Plaats een reactie