Hoe werkt het contactonderzoek van het RIVM?

Een man in Tilburg is besmet met het coronavirus. Hij is kortgeleden in het Italiaanse Lombardije geweest. Dat zei minister Bruins donderdagavond in een uitzending van de NOS. Het zou gaan om een man van 56 uit Loon op Zand. Hij is woensdag al opgenomen in een ziekenhuis in Tilburg. Daar verblijft hij nu in isolatie.Volgens het RIVM is de kans groot dat de patiënt het virus heeft opgelopen in Italië. Volgens Omroep Brabant heeft de man de afgelopen dagen carnaval gevierd in Tilburg en Loon op Zand.  Erasmus MCEen woordvoerder van het Rotterdamse Erasmus MC laat weten dat er vooralsnog weinig verandert voor de dagelijkse gang van zaken in het ziekenhuis.De diagnose van het virus wordt voor heel Nederland in het Erasmus MC gesteld. Dat betekent dat bloedmonsters van patiënten die het virus mogelijk hebben, naar Rotterdam worden gestuurd om te worden onderzocht. De man is twee keer positief getest op het virus.Het ziekenhuis zegt wel helemaal klaar te zijn voor eventuele nieuwe besmettingsgevallen.Wat betekent het coronavirus voor onze regio? Dat lees je in ons speciale dossier: rijnmond.nl/dossier/coronavirus [tweet:https://twitter.com/NOS/status/1233137695486070784]

  • Likes: 281
  • Dislikes: 400
  • Tags:

Transcript

Plaats een reactie