Zuid-Holland vrouw, 107, officieel hersteld van Covid-19

Door Janene Pieters op 8 April 2020 – 18:10

Een 107-jarige vrouw uit Sommelsdijk is officieel hersteld van Covid-19, haar nicht Maaike de Groot bevestigd aan het AD na een gesprek naar haar tante arts. Cornelia Ras, de gemeente Goeree-Overflakkee de oudste inwoner, werd gediagnosticeerd met het coronavirus in het midden van Maart, en kreeg de all-clear op maandag, volgens de krant.

Ras woont in Nieuw Rijsenburgh, een woon-zorg complex onder CuraMare dat is zwaar beïnvloed door het coronavirus. Er was een Covid-19-uitbraak in de care center nadat bewoners deelgenomen aan een kerkdienst. Twaalf bewoners zijn overleden en een andere 41 werden gediagnosticeerd met het virus, met inbegrip van Ras.

Een dag na haar 107e verjaardag op 17 Maart Ras zich niet goed voelde. Ze had een koorts van 38 graden en een hoest, maar was niet erg ziek. “Ze daarom twijfelde of ze had corona,” nicht De Groot zei op AD. Vanwege de uitbraak in het Nieuw Rijsenburgh, Ras werd getest en het kwam terug positief. “Ze bleef heel rustig over, ze gaven zich over. Als zij gingen, het zou wel goed. Als ze woonde, dat zou ook goed,” haar nichtje zei.

Op maandag Ras’ dokter De Groot met het goede nieuws dat haar tante heeft officieel genezen te zijn verklaard. De Groot sprak haar tante op dinsdag. “Ze doet het goed. Ze zat in de zon op haar balkon. Ze houdt van het buiten zijn. Totdat ze werd 100 jaar oud en woonde ze zelfstandig op een boerderij in Den Bommel.” De Groot kan niet verklaren hoe haar tante overleefde het virus, andere dan dat ze perfect gezond toen ze het kreeg.

Bron: https://nltimes.nl/2020/04/08/zuid-holland-woman-107-officially-recovered-covid-19

Plaats een reactie