Bewoners ontbreekt bezoek aan de Efteling, Rijksmuseum meest sociale afstand

Door Janene Pieters op 8 April 2020 – 17:20

Het paasweekend is traditioneel de start van het toeristische attractie seizoen in Nederland. Maar door het coronavirus en maatregelen om het beteugelen van de verspreiding, Nederland bewoners kunnen nu alleen nog maar na te denken over de aantrekkingskracht zou hebben bezocht onder normale omstandigheden.

Pretpark de Efteling is het meest missen attractie in Nederland. En het Rijksmuseum in Amsterdam is de meest gemiste educatieve attractie, volgens een onderzoek onder 1.600 mensen voor een rapport gepubliceerd door brand consultancy Hendrik Beerda.

“Tijdens het paasweekend is traditioneel het startpunt van de aantrekkingskracht van het seizoen, alle attracties zijn nu verlaten,” aldus het agentschap merkt op dat de huidige crisis is een “financiële drama” voor pretparken, musea en dierentuinen. Van de top tien van bezienswaardigheden in Nederland, zeven van die nederlanders missen de meeste dierentuinen.

Veel musea hebben ook gekeken voor meer creatieve manieren om verbonden te blijven met hun klanten. “Meer en meer musea openen hun deuren van de online zodat de tentoonstellingen kan nog steeds bezocht worden,” het adviesbureau zei.

De top 10 pretparken, dierentuinen en attracties in Nederland ingezetenen ontbreken op dit moment:

 1. Efteling
 2. Rotterdam Zoo
 3. Woeste Gronden Avontuur Dierenpark Emmen
 4. Beekse Bergen
 5. Apenheul
 6. Burgers’ Zoo
 7. Ouwehands Dierenpark Rhenen
 8. Artis
 9. Keukenhof
 10. Walibi Holland

Top 10 educatieve attractie meest gemist:

 1. Rijksmuseum Amsterdam
 2. Anne Frank Huis
 3. Nederlands Openluchtmuseum
 4. Naturalis
 5. Madurodam
 6. Spoorwegmuseum
 7. Science center NEMO, Museum
 8. Beeld en Geluid
 9. Zuiderzee Museum
 10. Corpus

De maatregelen voor het beteugelen van de verspreiding van Covid-19 betekenen dat Nederland’ attracties zijn gesloten en verlaten. Hieronder zijn drone video ‘ s met de lege attracties.Bron: https://nltimes.nl/2020/04/08/residents-missing-visits-efteling-rijksmuseum-social-distancing

Plaats een reactie