Het afvlakken van de curve kleinere stijgingen van de patiënten op de ICU

De uitkomst van een persconferentie in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam over de bezetting van intensive care bedden in Nederland positief, volgens de NOS. Het bedrag van de intensive care bedden in ziekenhuizen wordt pas bezet is nu af.

Bijvoorbeeld, op maandag was er een stijging van 24 gevallen in intensive care units, ten opzichte van afgelopen donderdag, toen de stijging was 82. Deze dagelijkse stijgt gestaag kleiner. Ongeveer 1900 bedden op de INTENSIVE care worden gebruikt door coronavirus patiënten en het moment, terwijl de totale capaciteit van 2400.

Optimisme over de afvlakking van de curve in Nederland

Voorzitter van de nederlandse Vereniging voor intensive care Diederik Gommers: “Als dit zo blijft ben ik zeer optimistisch.” Maar Gommers legt ook de nadruk op dat de piek van de ICU admissions is nog steeds te komen. “Maar ik ben bang dat dit aantal kan gemakkelijk oplopen tot 50 of 80 weer.”

Echter, een afvlakken van de curve is nog steeds een toename. In conclusie, Gommers zei: “Alleen wanneer wij zien de cijfers vallen kunnen we praten over het ontspannen van maatregelen.”

Een krediet van de nederlandse bevolking, maar te vroeg om te ontspannen maatregelen

Ernst Kuipers van het landelijk Netwerk Acute Zorg zegt dat de afvlakking van de curve begint te worden opgemerkt en dit is “een krediet voor de nederlandse bevolking,” het bewijs dat mensen rekening houden met de maatregelen voor het beperken van de verdere verspreiding van het coronavirus. Kuipers bleef: “Er is zeker een reden voor optimisme nu dat de curve lijkt af te vlakken. Echter, er “een groot aantal van de corona patiënten in de nederlandse ziekenhuizen voor een lange tijd te komen.”

Volgens Kuipers, toch moeten we voorzichtig zijn met hoe we ons ontspannen van de regels. “We kunnen helpen de economie en de samenleving met een versoepeling van de maatregelen, maar tegelijkertijd niet in het scenario waarin er nog steeds een grote piek. Want dan kun je toch krijgen wat we juist proberen te voorkomen.”

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/flattening-curve-smaller-increases-patients-admitted-icu

Plaats een reactie