Honderden kinderen in de Haagse regio niet volgen van online lessen

Door Janene Pieters op 2 April 2020 – 15:10

Scholen in De regio den Haag contact verloren met honderden leerlingen na de scholen gesloten als een van de maatregelen om het beteugelen van de verspreiding van het coronavirus Covid-19. Deze kinderen zijn niet de volgende online lessen, en hun leraren kunnen niet in contact komen van hen of hun ouders, Omroep West brengt na het spreken van meerdere scholen in de omgeving. Bijna 400 leerlingen uit gevallen de radar in den Haag en omgeving, volgens tot hij omroep.

Lucas Onderwijs, die betrekking heeft op 77 scholen in den Haag en omgeving met 34 duizend leerlingen en meer dan 4 duizend werknemers, niet langer contact heeft met meer dan 200 leerlingen. Haagse Scholen, die betrekking heeft op 42 scholen met 15.500 exemplaren leerlingen in de regio, verloor het contact met 170 leerlingen.

“Ik ben het meest bezorgd over de meer dan 200 studenten met wie we kunnen niet in contact komen bij alle,” Ewald van Vliet, voorzitter van de raad van bestuur van Lucas Onderwijs, aldus de omroep. “Meer dan 200 is slechts een klein percentage, maar een ieder is een kind Van de” Van Vliet zei tegen de omroep. “Ze de telefoon niet beantwoorden, noch hun ouders. Dat ze gewoon niet reageren.” Deze kinderen zijn dus niet aan een opleiding op het moment, volgens Van Vliet. “De veiligheid van onze leerlingen is van het grootste belang, vooral nu. Maar het onderwijs is natuurlijk ook belangrijk. We hebben nu aangegeven dat ze aan de Leerplicht.”

“Nu de scholen gesloten blijven voor langer, ben ik bang dat de kwetsbare leerlingen zullen alleen maar meer kansarme,” Omar Ramadan, voorzitter van de raad van bestuur van Sophia Scholen (7 duizend studenten in 28 speciale basisscholen in de Bollenstreek) zei tegen Omroep West. “Vooral als er kinderen zijn met wie de school niet in contact te komen.”

Bron: https://nltimes.nl/2020/04/02/hundreds-kids-hague-region-following-online-lessons-report

Plaats een reactie