Hoe ga je om met ontrouw

Vreemdgaan, ontrouw, een affaire… maakt niet uit hoe je het noemt, het is altijd een pijnlijke zaak om te ervaren en het is meer gemeen dan we misschien denken. Misschien heeft u bedrogen jezelf of bedrogen op. Je bijna zeker weet dat iemand die is getroffen in de een of andere manier door een affaire. Vreemdgaan is ook een van de belangrijkste redenen waarom koppels naar therapie, dat is waarom ik besloten om deze te verkennen vaak taboe.

Wat is overspel?

Het is niet zo eenvoudig als u misschien denkt. Vals spelen kan variëren van het hebben van een persoon in je leven dat je niet wilt vertellen aan je partner over te flirten met iemand van buiten je vaste relatie; sms ‘ en (of sexting) met iemand; lange en intieme praten; fysieke nabijheid inclusief het houden van handen, zoenen of seks, en / of het kijken naar porno zonder partner en kennis. Het kan fysiek, emotioneel of beide. Het kan een one-night affair of een lange-termijn relatie.

In feite, wetenschappers die een studie bedrog nog niet eens over één enkele definitie van het, dus het is niet verwonderlijk dat zelfs twee partners in een relatie kan houden verschillende meningen over. In het algemeen, vreemdgaan betekent het breken van een zogenaamde overeenkomst of exclusiviteit tussen de partners. Volgens een studie, zo veel als 15 tot 70 procent van de mensen heeft bedrogen (aan de overkant van de brede reikwijdte van wat werd beschouwd als valsspelen) in huwelijken of andere relaties.

Waarom vreemdgaan gebeuren?

De redenen variëren van paar tot paar. Heel vaak, de bedriegende partners meldt problemen in de communicatie of het begrijpen van elkaar, niet het gevoel van geliefd of gewaardeerd door de partner, het gevoel seksueel onverenigbaar of in het algemeen ontevreden met de relatie. Een partner kan ook bedriegen als zij worstelen met de interne uitdagingen, zoals onzekerheid of een behoefte aan bevestiging.

Vreemdgaan kan ook een weerspiegeling zijn van een verlangen naar variëteit of te experimenteren, terwijl anderen bedriegen, uit wraak, woede of jaloezie. Voor sommige, met de partner van de affaire lijkt te komen van blue; anderen, als u nu terugkijkt, kan realiseren waren er problemen in de relatie die zij had niet gemerkt of de aandacht voor.

Het is gebeurd… wat nu?

Je bedrogen op uw partner of uw partner bedrogen op u. Of het gebeurde recentelijk of enige tijd geleden, wat is het meest getroffen is het vertrouwen tussen u en uw partner.

Een affaire shakes onze perceptie van een relatie, dus het is normaal om te voelen en een breed scala aan emoties, zoals boosheid, verdriet, verraad, schaamte of verdriet. Als u bedrogen, wilt u misschien om te breken of uit elkaar gaan en nooit de bedriegende partner weer, of je misschien denken of en hoe de relatie kan worden opgeslagen.

Moet ik blijven of moet ik gaan?

Dit is een van de meest moeilijke beslissingen te nemen, vooral als je kinderen hebt. Voor expats, die ver van huis zijn, of kan het nu voelen zich gevangen in hun relatie, de gevolgen van ontrouw is mogelijk nog pijnlijker. Geen beslissing is makkelijk en u kan nodig hebben om tijd te nemen voor jezelf om te verteren en te reflecteren op wat er is gebeurd. Het kan helpen om erover te praten met iemand die je vertrouwt, of met een vriend of een professionele hulpverlener.

Als u besluit om te verblijven…

Als u en uw partner het eens om de relatie te gaan, hier zijn een paar dingen (van de vele) in het achterhoofd te houden:

Praten, praten en praten met uw partner

Het zal pijnlijk zijn, maar alleen een open communicatie kan u helpen te leren wat leidde tot het valsspelen.

Probeer niet de schuld

Dit is heel hard, er bestaat geen twijfel over. Maar zelfs als slechts één partner ontrouw was, is het waarschijnlijk gebeurd doordat er te veel of te weinig gaande is in de (gedeelde) relatie. Je bent in dezelfde boot hier – het kan gootsteen of varen.

Verduidelijking van de context van je relatie

Definiëren wat het betekent om u nu, wat voor soort gedrag wat je kunt verwachten (of niet). Ga terug naar de basis, het fundament, van je relatie.

Maak een duidelijke lijn, na een voldoende lange periode van genezing

Start een nieuwe fase van je relatie en probeer niet terug te komen op dit onderwerp of om het te brengen in de uitdagingen van de toekomst.

Overweeg relatie counseling

Overweeg relatie counselling, waar een meer neutrale professionele ondersteuning van het proces van genezing.

En als je besluit om te vertrekken…

Hier zijn een paar richtlijnen rekening te houden:

Neem de tijd om vriendelijk te zijn voor jezelf

Ontrouw is pijnlijk, dus met ups en downs in de volgende weken, maanden of zelfs jaren is normaal. Neem deze tijd voor u, uw genezing en groei.

Probeer te vergeven

Het is misschien verleidelijk om wraak te nemen tegen, laster of dreigt de persoon bedriegt u, maar dit zal alleen maar leiden tot meer pijn.

Omring jezelf met mensen die je vertrouwt en liefde

Het verlaten van een relatie kan worden gevolgd door gevoelens van eenzaamheid, dus contact houden met uw vrienden of familie delen van je gedachten en emoties, maar ook samen plezier. Vermijd contact opnemen met uw ex-partner of beperken van contact tot een noodzakelijk minimum, kort na de break-up – zelfs op de sociale media – om je te helpen emotionele afstand en een nieuwe kijk op je verleden relatie.

Je bent niet alleen

Vals spelen is een uitdaging voor iedereen die betrokken is. Het schudt ons de waarneming van een relatie en genereert veel sterke emoties. Maar, verrassend genoeg, het kan leiden tot positieve resultaten, zoals betere communicatie, en de toegenomen assertiviteit en zelf-zorg. Nog, dit is misschien moeilijk te geloven op dit moment, en het duurt meestal enige tijd om naar dat punt. Doen bereiken, op welke manier voelt het goed is voor u, als u wilt extra ondersteuning tijdens het genezingsproces.

Met dank aan Kristýna Maulenová voor haar bijdrage aan dit artikel.

Geloof je in een relatie kan genezen na een affaire? Doen laat een reactie hieronder!

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/how-do-you-deal-infidelity

Plaats een reactie