Het nederlandse team inspanning produceert veilig snorkel masker voor een intensieve verzorging

De aangepaste snorkel masker in actie. Foto: Air-wave.org

Kan een gewone snorkel masker spelen een belangrijke rol in de strijd tegen het coronavirus, met name in het tekort aan beschermende kleding? Studenten aan de technische Universiteit Delft, ziekenhuispersoneel en het bedrijfsleven en tussen de groepen werken samen aan de ontwikkeling van een snelle en eenvoudige oplossingen met behulp van de onderwater versnelling.

Het idee van het gebruik van snorkels wordt gezegd afkomstig te zijn in Italië, en de tsjechische en Belgische onderzoekers zijn ook bezig met de technologie. Mariske Toomen, een anesthesist op de Haaglanden Medisch Centrum, en het is die betrokken is bij het nederlandse project, vertelde het Financieele Dagblad: ‘Anesthesiologen hebben een ding over het duiken. En met ademhalingsapparatuur, natuurlijk. Het is gewoon hun straat,’ zei ze.

Terwijl de italiaanse project is gebaseerd op het verlenen van dringende stofmaskers voor patiënten, de nederlandse richt zich op het behoud van ziekenhuis personeel veilig.

De snorkel maskers worden uitgerust met een medische filter blokkeert de toegang tot de luchtpijp en een 3D geprinte koppeling stuk gemaakt door een Schelp. Het resultaat is een masker dat volledig bedekt en beschermt het gezicht. Dat maakt het veiliger dan een apart masker en bril, in het bijzonder tijdens de intubatie van de patiënt, een procedure die brengt een wolk van virusdeeltjes.

‘De kans dat het virus deeltjes onder de spatten van het masker is kleiner. Het filter kan worden gebruikt voor een langere periode van tijd en de artsen op hun eigen masker. Het is gewoon een heel goed idee,’ Toonen zei.

Ventilator

Om het masker veiliger nog steeds een aantal bedrijven, zoals Damen Shipyards, kwam met het idee van het opnemen van een kleine draagbare industriële ventilator gebruikt door lassers, schilders en asbest verwijderaars in het ontwerp.

‘Dit zorgt ervoor dat de lucht in het masker schoon en wordt voorkomen dat ze gaan lekken en maken het ademhalen gemakkelijker,’ Joost Kroon, een 3D-printen expert op het Shell vertelde het FD. ‘We vroegen lassers en schilder te lenen hun ventilatoren. We geven ze terug zodra dit voorbij is.’

Het team achter de maskers van hun ontwerp op een open source website te maken productie toegankelijk voor ziekenhuizen over de hele wereld.

‘Als de ernst van de corona virus epidemie moet snel actie, we delen de ontwerpen direct op een open-source basis, zodat het aangepast masker kan snel en eenvoudig worden gerepliceerd voor gebruik door medisch personeel over de hele wereld de website gezegd.

Beschikbaarheid

De enige zorg voor ontwikkelaars is de aanhoudende wereldwijde beschikbaarheid van de snorkel maskers. Decathlon in Nederland gestopt met de verkoop aan particulieren laatste woensdag na afloop van het Financieele Dagblad in aanraking gekomen, maar sommigen vrezen foto ‘ s op sociale media tonen een enorme supermarkt het dragen van de maskers kon prompt een run.

Een woordvoerder van Decathlon zei: het was wachten op meer duidelijkheid van de overheid.

‘Er zijn nog veel meer projecten in de wereld op het moment dat betrekken snorkelen maskers voor patiënten met een coronavirus als artsen, en we weten niet hoeveel ze nodig hebben,’ de woordvoerder. ‘Honderden, duizenden, tienduizenden? Veel hangt af van de getallen, als we bijvoorbeeld zouden ze gratis of tegen kostprijs.’

Dit artikel werd gewijzigd op donderdag middag om aan te geven dat meerdere projecten op te zetten gezicht snorkels zijn aan de gang.

DutchNews.nl is gratis voor 13 jaar, maar nu vragen we onze lezers om te helpen. Uw donatie zal ons in staat stellen om te blijven leveren u met eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse.
Doneren via Ideal, creditcard of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/04/dutch-team-effort-produces-safe-snorkel-mask-for-intensive-care-workers/

Plaats een reactie