Beieren te produceren handdesinfectie voor ziekenhuizen en GPs

Na een tekort van handdesinfectie en ontsmettingsmiddel, Beieren, de nederlandse brouwerij, gevestigd in Noord-Brabant begonnen met het produceren van zijn eigen.

Bier bedrijven produceren ontsmettingsmiddel

Begin vorige week, brouwers werden benaderd door een ziekenhuis coördinator op zoek zijn naar pure alcohol voor desinfectie. “Als de ziekenhuizen nodig hebben, dan anderen hebben het ook nodig,” zei Wietse van den Bogaard, het hoofd brouwer in Beieren. “Maar ze kunnen niet echt greep pure alcohol. Ze zijn op zoek voor handdesinfectie.”

Volgens Van den Bogaard, de brouwer was in een goede positie voor het produceren van het ontsmettingsmiddel zelf. “Er zijn strikte regels, maar dat geldt ook voor bier,” zei hij. Zodra het productieproces was duidelijk, glycerine voor de smering en waterstofperoxide werden gebracht, zodat de productie kon beginnen.

Alles is gratis voor nu. Bavaria levert het ontsmettingsmiddel aan ziekenhuizen, huisartsen en zorginstellingen, waar nodig, zelf. Andere “grote partijen” zijn beschikbaar voor het vervoer van de te verkrijgen, moet Beieren worden niet in staat te blijven doen.

Het idee werd opgepikt door andere brouwerijen over de wereld. AB InBev, de grootste brouwer ter wereld, heeft gevolgd Beieren voorbeeld, zoals Dommelsch. Jupiler, Hoegaarden en Leffe. Handdesinfectie is in het kort het aanbod sinds het coronavirus heeft geleid tot een enorme toename in de vraag.

Brouwers in een ideale positie om te produceren sanitizer

Als het blijkt, Bavaria is in een ideale positie om te produceren, te verkrijgen. Relatief weinig, indien enige, wijzigingen moeten worden aangebracht om de productie lijn.

Om het te verkrijgen, Bavaria maakt gebruik van de alcohol uit zijn eigen voorraden, die is verwijderd van het bier dat bestemd was voor de horeca. Het kan ook worden verkregen uit de restjes van bier dat wordt opgehaald van bars en pubs.

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/bavaria-produce-hand-sanitiser-hospitals-and-gps

Plaats een reactie