Ajax technisch directeur laakt nederlandse FA ‘ s wilt voltooien van de

Marc Overmars in februari. Foto: Maurice van Steen via HH

Ajax’ technisch directeur Marc Overmars heeft kritiek geuit op het nederlandse voetbal vereniging de wens om druk uit te oefenen met dit jaar de professionele competitie in de zomer maanden.

De KNVB zegt op haar website dat het streven naar de voltooiing van de Eredivise en eerste divisie wedstrijden per 3 augustus, een datum zegt het werd eerder geopperd door de Uefa, maar die anderen hebben opgevraagd.

De exacte datum play kan worden hervat, hangt af van wanneer de opleiding kan starten, de KNVB zei op woensdag. Echter, gezien het feit dat het verbod op georganiseerde activiteiten voort te zetten tot 1 juni van ten minste een termijn van 3 augustus zou betekenen pletten negen wedstrijden in minder dan twee maanden.

Het voorlopig besluit tot finish de wedstrijd heeft geïrriteerd Overmars. ‘Waarom is het allemaal om geld en niet voor de volksgezondheid op dit moment?’ de voormalige international zei in een interview met de Telegraaf. ‘Ik had gehoopt dat de KNVB zou een onafhankelijke beslissing te nemen, maar in plaats van deze te verbergen achter de Uefa.’

‘In Nederland zijn we niet zo afhankelijk van geld van de tv rechten als de wedstrijden in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland zijn,’ zei hij tegen het papier. ‘Ik denk dat de grote landen hebben de Uefa onder druk om te blijven spelen wat het kost.’

Overmars zei tegen de Telegraaf dat hij niet alleen in zijn opvattingen en die van andere clubs te zeggen dat het seizoen moet worden verlaten. ‘De Eredivie is dood, het plezier is verdwenen uit het,’ zei hij.

Op woensdag, de Uefa zei dat het uitstellen van alle internationale wedstrijden gepland om te worden gespeeld in juni, met inbegrip van de kwalificatie play-offs voor het Europees Kampioenschap, tot nader order’.

Er is geen vermelding van een termijn van 3 augustus op de Uefa-website. Uefa-officials worden door te voldoen aan de later te bespreken de impact van de hervatting van spelen op internationale wedstrijden en de transfer markt.

De KNVB zegt het is ook op zoek naar de optie van sloop van de rest van het seizoen in totaal, met inbegrip van de financiële gevolgen voor de clubs zelf.

Overmars zei ook dat Ajax betrokken is bij het opzetten van een noodfonds om bail out van clubs die zwaar zijn getroffen financieel door de crisis.

DutchNews.nl is gratis voor 13 jaar, maar nu vragen we onze lezers om te helpen. Uw donatie zal ons in staat stellen om te blijven leveren u met eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse.
Doneren via Ideal, creditcard of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/04/ajax-technical-director-criticises-dutch-fas-wish-to-complete-the-eredivisie/

Plaats een reactie