Nederlandse corona sterfte en ziekenhuisopnames blijven stijgen

Nederlandse corona sterfte en ziekenhuisopnames blijven stijgen – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Vrijdag 03 April 2020

Ziekenhuisopnamen per 100.000 mensen

De nederlandse dodental van coronavirus steeg met 166 in de volksgezondheid (RIVM) de laatste update, waarbij het totaal aan 1,339. Het aantal ziekenhuisopnames was 625 tot 5,784 terwijl er werden meer dan 1.000 meer positieve test.

Het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnamen cijfers zijn fors hoger dan de woensdag-update, maar het RIVM waarschuwt dat de officiële rapportering tijden lag. Daarnaast zijn de cijfers blijven lager zijn dan ze zouden zijn zonder de regering de sociale afstand maatregelen.

Ondertussen, hebben de deskundigen gesuggereerd dat een groot aantal van de regels die thans in plaats van te bestrijden coronavirus kan maanden duren, omroep NOS zei op donderdag.

‘Ik denk dat het juli in de vroegste voordat er is meer ruimte om te bewegen,’ de Universiteit Leiden virologist zei.

Het RIVM heeft geen concrete voorspellingen maar de besmettelijke ziekten chief Jaap van Dissel vertelde MPs op woensdag dat hij verwacht dat de druk op de intensive care faciliteiten om te raken van een piek in Mei en alleen te laten vallen onder de 1200 – het huidige niveau – in het midden van juli.

‘Je hebt het aan de stok met een stuk van maatregelen totdat u het virus echt onder controle,’ zei hij. ‘Want zodra je stopt met de verspreiding zal alleen weer te verhogen.’

Een hoopvol teken is, is het feit dat het meer is bekend over de ziekte, hoe beter de maatregelen kan worden gericht, Groningen virologist Bert Niesters zei. Echter, het zal een lange tijd duren voordat de bioscopen kan heropenen en muziek festivals kunnen plaatsvinden, zei hij.

DutchNews.nl is gratis voor 13 jaar, maar nu vragen we onze lezers om te helpen. Uw donatie zal ons in staat stellen om te blijven leveren u met eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse.
Doneren via Ideal, creditcard of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/04/dutch-corona-death-toll-and-hospital-admissions-continue-to-rise/

Plaats een reactie