14-daagse isolatie voor New York aankomst Zon geen excuus, verblijf

Door Byron Mühlberg op 2 April 2020 – 19:18

De nederlandse en EU-burgers en inwoners aankomst in Nederland van de Verenigde Staten zal worden verteld om te besteden 14 dagen in huis isolatie om te voorkomen dat de mogelijk nieuwe gevallen van coronavirus infectie, de Kast bevestigd op donderdag. De nieuwe maatregel werd besloten vanwege de “grote toename in het aantal coronavirus infecties in New York, maar ook meer in het algemeen in de Verenigde Staten,” Minister-president Mark Rutte bevestigd na een vergadering van de Ministeriële Crisis Management Comité.

Rutte zei dat de vluchten vanuit de VS dragen de onderdanen van andere landen zal ook het land op Schiphol, maar dat die onderdanen zal later worden gerepatrieerd met de hulp van het nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Terwijl geen enkele andere belangrijke regulerende maatregelen werden besteld donderdag tijdens de crisis vergadering dat zou beperken binnenlandse reizen, Rutte toch drong er bij de mensen thuis te blijven ondanks de goede weersverwachting voor het weekend voor de boeg.

“Onze oproep is voor geheel Nederland op te voeren, door thuis te blijven en zo veel mogelijk” Rutte vertelde de media op de Veiligheid en het Ministerie van Justitie. “Als u uitgaat, ga dan niet naar de plaatsen waar veel mensen samenkomen in één keer.” Hij voegde toe dat mensen die behoefte hebben aan wat frisse lucht moeten in plaats daarvan voor kiezen om rond te lopen in hun buurt en vermijd drukke plaatsen.

Dit komt omdat de gemeenten Bloemendaal, den Haag en Zandvoort aangekondigd dat ze zullen mensen aankomen op de lokale stranden, parken en campings in het weekend. “Op dit moment” Rutte bevestigd, “veel gemeenten zijn bezig met het sluiten stranden en parken. Je ziet dat maatregelen worden genomen om de limiet van recreatie op een duurzame manier.”

Afgezien van het ontmoedigen van reizen in het land, Rutte ook mee dat mensen vermijden het maken van tochten over de Nederlandse grenzen met Duitsland en België en beweerde dat de onderdanen van die landen hetzelfde doen over Nederland.

De nederlandse regering had reeds het gebruik van sociale media deze week te waarschuwen voor buitenlanders tegen het maken van uitstapjes in het land, en Rutte bevestigde dat dergelijke inspanningen zullen worden voortgezet.

“Op dit moment” Rutte voegde eraan toe, “we denken niet dat er extra regels nodig zijn, anders dan deze wensen: verblijf in België, verblijf in Duitsland. Kom niet naar Nederland.”

Bron: https://nltimes.nl/2020/04/02/14-day-isolation-new-york-arrivals-sunshine-excuse-stay-inside-dutch-pm

Plaats een reactie